Pokud se chystáte na návštěvu pražské Zoologické zahrady, nemusíte se obávat, že budete hladovět. Síť restaurací a občerstvení v areálu byla nově rozšířena o zrekonstruovanou restauraci Gaston nacházející se v blízkosti dolní stanice lanovky. Restaurace byla zrekonstruována k nepoznání. Nejenže byla její plocha významně zvětšena, ale součástí se staly i cukrárna a gril. Od počátku bylo řešeno, kterým směrem se v přípravě jídel má restaurace vydat, jaký stravovací koncept má být vybrán. O pomoc byli požádáni i přední čeští odborníci v oboru gastronomie, např. pány Ondřeje Slaninu a Jana Horkého, držitele titulu Kuchař roku České republiky 2017/18.
Vybraný koncept je zaměřený na pestrou nabídku salátů, pečených, dušených a grilovaných mas včetně ryb a mořských plodů. Jídelní lístek nezapomíná ani na vegetariány a vegany ani na bezlepkové pokrmy.
Kuchaři se inspirují převážně recepty z jihoevropských a přímořských států, jako je Chorvatsko, Itálie, Španělsko, Řecko, ale i Turecko nebo Tunisko. Restaurace bude reflektovat zdravější a modernější životní styl, naopak zde omezí nezdravé smažení a uzeniny.
Cukrárna nabízí jak klasické dezerty, tak moderní dezerty, nechybí fresh juice, oblíbené ovocné smoothie a samozřejmě zmrzlina.
Na grilu naleznete ryby a mořské plody, pochoutky z hovězího a drůbežího masa, ale i zeleniny a sýry.
Restauraci, pojmenovou na počest smutného hrdiny Povodní 2002 samce lachtana jihoafrického Gastona, slavnostně znovuotevírali ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek, primátorka hl. města Prahy Adriana Krnáčová a její náměstci Eva Kislingerová s Petrem Dolínkem. Jako hlavní host slavnostního otevření restaurace přišla moderátorka, modelka a milovnice dobrých receptů Radka Rosická, která se začla vaření věnovat i profesionálně.
Vybraný koncept je zaměřený na pestrou nabídku salátů, pečených, dušených a grilovaných mas včetně ryb a mořských plodů. Jídelní lístek nezapomíná ani na vegetariány a vegany ani na bezlepkové pokrmy.
Kuchaři se inspirují převážně recepty z jihoevropských a přímořských států, jako je Chorvatsko, Itálie, Španělsko, Řecko, ale i Turecko nebo Tunisko. Restaurace bude reflektovat zdravější a modernější životní styl, naopak zde omezí nezdravé smažení a uzeniny.
Cukrárna nabízí jak klasické dezerty, tak moderní dezerty, nechybí fresh juice, oblíbené ovocné smoothie a samozřejmě zmrzlina.
Na grilu naleznete ryby a mořské plody, pochoutky z hovězího a drůbežího masa, ale i zeleniny a sýry.
Restauraci, pojmenovou na počest smutného hrdiny Povodní 2002 samce lachtana jihoafrického Gastona, slavnostně znovuotevírali ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek, primátorka hl. města Prahy Adriana Krnáčová a její náměstci Eva Kislingerová s Petrem Dolínkem. Jako hlavní host slavnostního otevření restaurace přišla moderátorka, modelka a milovnice dobrých receptů Radka Rosická, která se začla vaření věnovat i profesionálně.