Pokračování oblíbené gastronomické krimi série
Pokračování oblíbených detektivních případů s kulinární zápletkou v hlavní roli s lucemburským kuchařem Xavierem Kiefferem přináší další případ s názvem Karmínové zlato. Do češtiny ho z originálu Rotes Gold přeložil František Ryčl.
Od té doby, co chodí s nejslavnější gastrokritičkou Francie, dostává pozvánky na nejexkluzivnější večírky. Jenže nóbl diner u pařížského starosty skončí už po předkrmu: Rjúnosuke Mifune, proslulý specialista na suši, záhadně umírá a diagnóza zní jasně: otrava rybou. Jenže Kieffer o výsledcích vyšetřování pochybuje, obzvláště když se objeví několik podstatných nesrovnalostí. Možná jsou některé ryby skutečně nad zlato a mají větší cenu než lidský život…
„Tom Hillenbrand dokáže skvěle spojit úchvatnou kriminální literaturu s neméně napínavým, ale předevš...